20170925_175117

Henriikka Kuusisto

Musiikkiterapeutti, tanssi-liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja ja muusikko

Henriikka Kuusisto on musiikkiterapeutti, freelancer muusikko sekä tanssi- ja liiketerapian ohjaaja.
Hän valmistui muusikoksi vuonna 2004 Lahden ammattikorkeakoulun musiikin laitokselta, musiikkiteatterin suuntautumisvaihtoehdosta. Musiikkiterapeutiksi Henriikka opiskeli Italian Milanossa, jonka Arpamagica- nimisestä musiikkiterapiakoulutuksesta valmistui terapeutiksi vuonna 2016. Osan opinnoistaan hän kävi Argentiinan Buenos Airesissa, jossa erikoistui BMMT-metodin
(The Benenzon Model of Music Therapy) pioneeriksi Suomessa. BMMT on musiikkiterapiakentällä kansainvälisesti tunnettu nonverbaaliin kommunikointiin perustuva musiikkipsykoterapiamalli.
(Lisätietoja metodista: http://www.benenzonacademy.com/)

Henriikalla on kokemusta musiikkiterapiatyön lisäksi lastensuojelu-, perheväkivalta- ja kriisityöstä sekä kouluttajan tehtävissä toimimisesta. Hän on työskennellyt vuosia mm. Milanon miestenvankila Bollate:n väkivalta- ja seksuaalirikollisten parissa, milanolaisessa vammaisyhdistys
La Nostra Comunitá:ssa, Suomen Ensi- ja turvakotien liitossa sekä opetus- ja koulutustehtävissä eri oppilaitoksissa ja tapahtumissa.

Terapiatyön ohella Henriikka opiskelee parhaillaan Tanssi-Liiketerapeutiksi Jyväskylän Eino Roiha-instituutissa, Tanssi-Liiketerapian erikoistumiskoulutuksessa. Psykoterapeuttista keho- ja liiketyöskentelyä hän käyttää myös asiakastyössään Nyanssissa sekä ohjaa erilaisia ryhmiä Etelä-Suomen alueella. Pysähtymisen ja kuuntelemisen taito, autenttinen läsnäolo, oikean etäisyyden tiedostaminen, nonverbaali kommunikointi ja empatia ovat hyvän ja ravitsevan vuorovaikutuksen peruselementtejä, joita Henriikka painottaa työssään.
Henriikka on toiminut freelancer muusikkona ja tanssijana Suomessa, Italiassa sekä Espanjassa. Pääinstrumenttinaan laulu hän on esiintynyt erilaisissa kokoonpanoissa ja produktioissa aina pop/rockyhtyeistä erilaisiin teatteritaidetuotantoihin.

Yhteystiedot

Puhelin:
040 758 7807

Sähköposti:
henriikka@nyanssi.net